BullionOffice POS Add-ons


Product Module

Producten beheer voor munten en baren

De BullionOffice POS Product Module organiseert uw edelmetaal voorraad en maakt in uw inkoopproces onderscheid tussen enerzijds sloop goud/zilver en anderzijdsde bekende munten en baren. Tijdens het inkoopproces werkt u met een quick-form, waarin alle producten per categorie in één overzicht staan. U vult in dat ene formulier de aantallen per product en deze worden in één keer verwerkt. Met deze module bouwt u een overzicht op met het aantal specifieke munten of baren welke u in huis heeft. Hierbij geeft de product voorraad aan wat de waarde is van wat u heeft ingekocht uitgedrukt in Euro's.

Verpand Module

Verpanding en Retourkoop voor goud en zilver

Mochten uw klanten geen afscheid willen nemen van de sieraden kunt u hen ook geld lenen door de sieraden tegen een rentevergoeding in onderpand te nemen. Als uw klanten dat niet willen kunt u hen ook een retourkoop overeenkomst geven waarbij u met uw klant vooraf afspreekt voor welk bedrag zij het terug kunnen kopen.
Voor verpanding en de retourkoop wordt alles wat u invoert in een duidelijke aparte voorraad opgeslagen. Daarnaast kunt u via de instellingen beheren hoeveel % van de taxatie waarde als grondslag voor de verpanding wordt gebruikt. U hoeft alleen het rente percentage in te vullen. Uw rente vergoeding wordt berekend aan de hand van de looptijd. Uw reken werk wordt dus voor u gedaan door BullionOffice POS.

Consignatie Module

Verpanding en Retourkoop voor goud en zilver

Consignatie betekent dat u sieraden in opdracht van uw klanten kunt verkopen tegen een vooraf afgesproken vergoeding. Dit legt u eenvoudig vast in BullionOffice POS waardoor u overzicht houdt en niet in de war raakt met uw eigen voorraad en orders.
Met consignatie kunt u als juwelier meer omzet maken op klanten die niet aan u willen verkopen maar wel van uw uitgebreide klanten netwerk gebruik willen maken.
Alle voorwerpen die u voor consignatie inneemt komt in een aparte voorraad te staan zodat u prima overzicht houdt wat u in beheer heeft.

Koersfeed

Koersfeed voor uw gramsprijzen op uw website

Met de BullionOffice POS Koers module haalt u een enorme tijdwinst in huis. De koersmodule berekent op basis van de marges die u zelf instelt in uw POS de gramsprijzen die u wilt publiceren op bijvoorbeeld uw website. Voor veel inkopers is het een dagelijks ritueel om voor alle karaten goud en klassen zilver de gramsprijzen bij te werken op basis van de koers die zij in de ochtend van internet af halen.
De Koersmodule neemt u dit werk uit handen terwijl u zeker weet dat u de goede prijzen communiceert naar uw (potentiele) klanten. De koersmodule leest realtime de koersen uit van de beurs waarop de wereldmarkt het goud, zilver, platina en palladium verhandelt.
Vervolgens berekent de koersmodule uw gramsprijzen op basis van de marge die u heeft ingesteld in uw instellingen. Hierbij is een handig onderscheid gemaakt tussen de marge die u op uw website hanteert of de marge die u in de winkel gebruikt. U kunt dus hoge prijzen publiceren op uw website waarmee u klanten naar uw winkel trekt en toch nog genoeg marge in de winkel berekenen in uw POS omgeving. En dit allemaal geheel automatisch zonder dat u dit iedere dag kostbare uren kost!

Koersgrafieken

Uw eigen koersgrafieken in uw eigen stijl op uw website

De BullionOffice POS Koersgrafieken geeft u de kans u te onderscheiden op uw website van de vele andere inkopers. U kunt nu in uw eigen lettertype en kleuren een eigen koersgrafiek tonen, om uw klanten te laten zien dat de goudprijs toch echt op een all time high staat, het moment om nu het oude goud in te leveren! Niet meer "de wel bekende" kitco grafiekjes die als een lelijk blok in uw site staan met dollar prijzen, maar een mooi overzicht in eigen kleur met euro weergave en een realtime koersverloop. Per 4 uur, 24 uur, 3 maanden of per jaar. Klik hier voor een voorbeeld.